Mobiele airco kopen

De beste mobiele airco’s getest van 2021

De beste mobiele airco kopen van 2021? Waar moet je nu op letten om een goede mobiele airco aan te schaffen. Een koele zomer tegemoet? Wij vertellen je welke mobiele airco jij nodig hebt!

Ieder jaar wordt het weer warmer in Nederland, dus het is verstandig om een mobiele airco te kopen. Elke mobiele airco is weer anders en heeft dus zijn eigen voordelen en nadelen. Ook is niet iedereen zijn huis hetzelfde en daarom is ook niet elke mobiele airco geschikt.

Wij helpen je tijdens je zoektocht naar de beste mobiele airco voor jou. Welke mobiele airco het best is getest? Een mobiele airco voor een grote of juist kleine kamer, met of zonder app bediening of misschien zelf een mobiele airco zonder afvoerslang? Wij hebben ze allemaal voor je klaarstaan.


Beste koop 2021:

De’Longhi PAC EL98 Eco

De Beste Mobiele Airco De'Longhi PAC EL98 Eco Real Feel
Maximale ruimte:35 m²
Geluidsniveau:64 dB
Gewicht:33 Kg
Koelvermogen (BTU):10.700
Energieklasse:A

Kleine ruimte:

Fuave ACB09K01

De beste Mobiele Airco Fuave ACB09K01
Maximale ruimte:26 m²
Geluidsniveau:65 dB
Gewicht:19 Kg
Koelvermogen (BTU):9.000
Energieklasse:A

Zonder afvoerslang:

Evolar EVO ES9000

De beste Mobiele Airco Evolar EVO ES9000
Maximale ruimte:28 m²
Geluidsniveau:33-45 dB
Gewicht:40 Kg
Koelvermogen (BTU):9.000
Energieklasse:A

De beste mobiele airco’s getest 2021

Een goede mobiele airco kopen? Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we de beste mobiele airco’s van 2021 verdeeld in verschillende categorieën. Hiermee zie je snel wat de beste mobiele airconditioning voor jou is.

Dankzij deze mobiele airco koopgids weet je precies wat de beste mobiele airco van het moment is. Zo verspil je geen tijd met zoeken en kan je ongestoord van de zomer genieten.


De beste mobiele airco 2021:
De’Longhi PAC EL98 Eco


De beste mobiele airco van 2021 is de De’Longhi PAC EL98 Eco. Deze mobiele airconditioning kan ruimtes met een afmeting tot 35 m² verkoelen.

Voor het verkoelen, ventileren en ontvochtigen is deze mobiele airco van De’Longhi prima geschikt. Met een geluidsniveau van 64 dB, ligt het apparaat net onder het gemiddelde.

Als eerste is de mobiele airco voorzien van een energieklasse A en is dankzij de vooraf gemonteerde wieltjes makkelijk te verplaatsen.

Ten tweede heeft de airco een zelf verdampende condensatiesysteem wat het helemaal af maakt. Dit systeem zorgt ervoor dat je niet de hele zomer door de watertank hoeft te legen.


De beste mobiele airco kleine ruimte:
Fuave ACB09K01


De beste mobiele airco voor in de kleinere ruimtes is de Fuave ACB09K01. De mobiele airco heeft een erg compact formaat, maar is alsnog voorzien van voldoende koelkracht.

Met een prima koelprestatie is de mobiele airco van Fuave geschikt voor het verkoelen van ruimtes met een maximum van 26 m².

Door het smallere formaat is de mobiele airco goed te gebruiken in kleinere ruimtes. Dit maakt de mobiele airconditioning prima in gebruik voor krappe studentenkamers of kleine studeerruimtes.

Het maximale geluidniveau ligt voor deze mobiele airco rond de 65 dB. Het is dan ook zeker niet de stilste mobiele airco, maar daar is de categorie ook niet naar.


De beste mobiele airco zonder afvoerslang: Evolar EVO ES9000


De beste mobiele airco zonder afvoerslang is de Evolar EVO ES9000. Dankzij het unieke ontwerp van Evolar is deze mobiele airco te gebruiken zonder afvoerslang.

De EVO ES9000 van Evolar is uniek in zijn soort dankzij het slangloze design. Dit zorgt ervoor dat je de mobiele airco ook kunt gebruiken in ruimtes zonder raam of deur in de buurt.

De mobiele airco is krachtig genoeg om kamers koel te houden tot 26 m². Door de speciale werking maakt de mobiele airco niet meer dan 45 dB, wat het apparaat heel erg stil maakt.

Weten hoe de Evolar EVO ES9000 precies werkt? Lees dan onze review over de Evolar EVO ES9000.


De beste mobiele airco’s voor in grote ruimtes

Mobiele airco’s hebben allemaal een maximaal koelvermogen. Dit vermogen staat weer gelijk aan wat de mobiele airco in staat is om aan vierkante meters te verkoelen. Voor het verkoelen van grotere ruimtes binnen het huis, heb je ook weer een krachtigere mobiele airco nodig.

We hebben voor jou de beste krachtige mobiele airco’s gezocht en ook deze weer in een handig overzicht onder elkaar geplaatst.


Fuave ACB14K01


De Fuave ACB14K01 is een behoorlijk krachtige mobiele airco met een vermogen om goed geïsoleerde ruimtes tot 40 m² te kunnen koelen.

Aan kracht komt de Fuave ACB14K01 niks te kort. Door dit krachtige koelvermogen is de airco geschikt voor gebruik in grotere ruimtes.

De mobiele airco van Fuave heeft een maximaal geluidsniveau van 65 dB en is hierdoor niet bepaald stil te noemen. Natuurlijk komt er bij veel koelkracht ook

Verder beschikt de mobiele airco nog over een ontvochtiging stand, waarmee de airco tot 33 liter per dag aan vocht uit de lucht kan halen. Hiermee daalt de gevoelstemperatuur een stuk sneller.


Sencor SAC MT1411C


Nog iets meer koelkracht nodig? De Sencor SAC MT1411C zorgt ervoor dat je de zomer koel doorkomt.

Met 14.000 BTU onder de motorkap, is de mobiele airco van Sencor goed voor gebruik tot 48 m². Een grote woonkamer, of zelf een kleine kantoorruimte verkoelen kan dus prima met deze mobiele airconditioner.

Wil je de airco niet de hele dag lang aan laten staan? Dankzij de ingebouwde timer stopt de mobiele airco op de vooraf ingestelde tijd.

Verder heeft de mobiele airco een energieklasse A en komt het apparaat met drie standen. Niet de beste mobiele airco, maar wel een zeer krachtige.


Fuave ACS18K01


Voor één van de krachtigste mobiele airco’s van 2021 kom je uit op de Fuave ACS18K01.

Dit toch wel beest van een mobiele airco te noemen, heeft een koelvermogen van maar liefst 18.000 BTU. Hiermee is de airco goed voor het verkoelen van ruimtes tot 51 m².

Als je een grote woonkamer hebt en niet weg wilt zweten tijdens de warme zomerdagen, dan heb je deze mobiele airco nodig.

Dankzij een aantal extra ingebouwde functies en opties is de airco geschikt voor het gehele gezin.


De beste mobiele airco’s voor in de slaapkamer

Een stille mobiele airco is voor in de slaapkamer eigenlijk wel een vereiste. Een luidruchtig apparaat kan anders ’s nachts voor slaapproblemen zorgen. Om dit te voorkomen kun je het beste een stille mobiele airco kopen.

Gemiddeld genomen maakt een mobiele airco een maximaal geluidsniveau van 65 dB. Voor in de slaapkamer is dat redelijk veel geluid. Om die reden zijn er dan ook verschillende mobiele airconditioners, welke voorzien zijn van een lager geluidsniveau.

Meer informatie over mobiele airco’s nodig? vindt alle informatie die je nodig hebt over mobiele airco’s.

Ook voor deze categorie hebben we weer de beste airco’s op een rij gezet. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste mobiele airco’s zijn voor in de slaapkamer.


Electrolux EXP26U758CW


De Electrolux EXP26U758CW is de beste mobiele airco voor in de slaapkamer. Het maximale geluidsniveau van deze mobiele airco is namelijk 60 dB.

De Electrolux EXP26U758CW legt de lat meteen behoorlijk hoog. Vele mobiele airco’s komen namelijk niet eens in de buurt van dit geluidsniveau en maken veel meer lawaai.

Met een maximaal geluidsniveau van 60 dB is deze mobiele airco de beste mobiele airco voor in de slaapkamer. Dankzij de ingebouwde nachtmodus nog enkele decibellen extra afnemen.

Om deze redenen is de mobiele airco van Electrolux de beste stille mobiele airco van 2021.


AEG AXP26U558HW


De AEG AXP26U558HW beland in onze test op een toch wel zeer nette tweede plek. Dankzij de vele opties waarover de mobiele airco beschikt, is dit een erg interessant model.

De mobiele airco heeft met één decibel  meer, een maximaal geluidsniveau van 61 dB. Ook hier geldt weer dat de airco over een nachtmodus beschikt, welke het geluid nog iets zal doen dalen.

Een groot voordeel vergeleken met het vorige model is dat de mobiele airco over een verwarmingsfunctie beschikt. Daarmee krijg je een apparaat voor zowel in de zomer als winter.

De AEG AXP26U558HW heeft standaard 9.000 BTU aan koelvermogen en heeft naast de verwarmingsoptie, ook nog een ventilatie en ontvochtigingsfunctie.


De’Longhi PAC EL92 Silent


Voor een stijlvolle maar toch stille mobiele airco, kom je op de De’Longhi PAC EL92 Silent uit. Een hoogkwalitatieve mobiele airco, die minder geluid maakt dan gemiddeld.

Met 62 dB aan geluid, maakt de De’Longhi PAC EL92 Silent net wat minder geluid van bij vergelijkbare mobiele airco’s. Dit maakt de de PAC EL92 Silent de beste mobiele airco in de categorie stil en zuinig.

Verder beschikt het apparaat nog over een door De’Longhi speciaal ontworpen “silent modus”. Dit is vergelijkbaar met een reguliere nachtmodus, waarmee het geluidsniveau verder afneemt.

Als klap op de vuurpijl heeft de mobiele airco ook nog is een ingebouwde zelfoplossende condensatiesysteem. Hiermee verdampt de airco het opgenomen water zelf, waardoor de deze tank niet steeds hoeft te legen.


Inventum AC902B


Met 9.000 BTU aan koelvermogen onder de motorkap, is de mobiele airco van Inventum een prima oplossing voor in de slaapkamer.

De Inventum AC902B een net iets hoger geluidsniveau van haar voorgangers. Toch ligt dit met 63 dB nog steeds onder het gemiddelde.

Tevens is de mobiele airco redelijk klein in formaat. Dit is fijn voor wie geen groot apparaat in zijn of haar kamer wilt hebben staan.

Eindelijk heeft Inventum gekozen om haar mobiele airco een andere kleur dan wit te geven. Dit is dan ook een zeer fijne toevoeging aan het mobiele airco assortiment.


Heb je minder verkoeling nodig, of heb je geen ruimte voor een grote mobiele airco? Bekijk dan eens of een stille ventilator meer geschikt is.


De beste mobiele airco merken

Er zijn talloze mobiele airco merken te vinden tegenwoordig. Bijna elke fabrikant die in huishoudelijke apparaten is gespecialiseerd, produceert namelijk tegenwoordig mobiele airco’s.

We willen je een goed overzicht geven van de beste mobiele airco merken. Anders kan het zijn dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Om deze reden hebben we een totaal overzicht gemaakt, waar alle beste mobiele airco merken in terugkomen.

Wil je weten wat het beste mobiele airco merk is? Of de pluspunten en minpunten bij elk merk? of wil je gewoonweg weten welke merken er allemaal bestaan? Lees dan hieronder welk merk verrijdbare airco voor jou geschikt is.


AEG


De mobiele airco’s van AEG zijn niet goedkoop en liggen rond de prijzen van andere A-merken mobiele airco’s. Net als bij vele A-merken beginnen de prijzen rond de € 499,99.

Een groot voordeel van AEG is dat de fabrikant meerdere mobiele airco’s op de markt heeft, welke zowel kunnen verkoelen als verwarmen.

Daarnaast focust AEG zich op de energiezuinigheid en levert standaard haar airco’s met een energielabel A of hoger. AEG heeft meerdere beste mobiele airco modellen op de markt staan.

Vrijwel alle mobiele airco’s zijn standaard voorzien van verschillende functies, waaronder, verkoelen, ventileren en ontvochtigen. Enkele mobiele airco’s hebben ook wifi ingebouwd.

Zie hier alle mobiele airco’s van AEG.

AEG Logo

AEG is een Duitse fabrikant van elektrische apparaten. Dankzij de niewste innovaties op gebied van techniek en design, probeert AEG koploper te blijven.


De’Longhi


De mobiele airco’s van De’Longhi liggen qua prijsklasse hoger dan gemiddeld. Hiervoor krijg je wel een zeer degelijke verrijdbare airco voor terug.

De’Longhi is een A-merk en heeft alleen maar kwalitatief goede mobiele airco’s. De prijs voor de mobiele airco’s van De’Longhi beginnen vanaf € 499,99. Deze lopen op tot enkele honderden euro’s hoger.

De meeste mobiele airco’s van De’Longhi zijn standaard uitgerust met de meest vernieuwde technologieën. Denk hierbij aan de Real Feel-technologie en de uv-c lamp, welke bacteriën, onschadelijk maakt.

Tijdens het zomerseizoen zijn de airco’s van De’Longhi zeer gewild. Deze zijn dan vaak vroegtijdig al uitverkocht en de prijzen worden rond deze tijd omhoog gegooid. Mocht je een mobiele airco van De’Longhi willen kopen, zorg dan dat je deze ruim van tevoren koopt.

Bekijk direct alle mobiele airco’s van De’Longhi.

De'Longhi Logo

De’Longhi is een Italiaanse fabrikant, welke in Nederland toch wel bekend is geworden dankzij haar koffiezetapparaten. De’Longhi breid zijn assortiment van mobiele airco’s elk jaar weer uit en veroverd hiermee een groot deel van de markt.


Evolar


Evolar heeft een uitgebreide selectie van mobiele airco’s. Zo begint het goedkoopste model rond de € 249,00 en wordt de duurste airco verkocht voor rond de duizend euro.

Evolar staat dus vooral bekend om haar innovatieve ontwikkelingen. Zo worden de meeste modellen uit de mobiele airco serie uitgebracht met wifi ondersteuning.

Naast deze high tech snufjes, maakt de fabrikant kwalitatieve goede mobiele airco’s. Zo ben je er zeker van dat je apparaat lang mee gaat.

Een kleine mobiele airco nodig voor op de studeerkamer, of juist een zeer krachtige mobiele airco voor de gehele woonkamer? Evolar biedt voor elk wat wils.

Klik voor alle mobiele airco’s van Evolar.

Evolar Logo

Evolar is een relatief nieuw bedrijf, welke gespecialiseerd is in klimaatbeheersing. Met innovatieve ontwikkelingen, brengt het bedrijf unieke mobiele airco’s op de markt, zoals de mobiele airco zonder afvoerslang.


Fuave


Fuave heeft een behoorlijk uitgebreide lijn van mobiele airco’s. Met dit grote aanbod probeert Fuave voor elke doelgroep, een aparte mobiele te hebben.

De prijzen voor de mobiele airco’s van Fuave lopen erg uiteen. Zo begint de prijs de prijs rond de prijsklasse van
€ 249,00 en loopt dit op tot rond de duizend euro.

Fuave is dus het merk wat gespecialiseerd is op het gebied van verkoeling. De mobiele airco’s van Fuave creëren een aangenamer binnenklimaat tijdens de warme zomerdagen.

Dankzij het brede aanbod heeft Fuave bijvoorbeeld een kleine mobiele airco voor op de studentenkamer beschikbaar. Maar wil je een kleine kantoorruimte koelen, dan heeft Fuave ook aan je gedacht.

Geïnteresseerd? Bekijk de mobiele airco’s van Fuave.

Fuave Logo

Fuave is de nieuwe naam achter de lijn mobiele airco’s van het bedrijf Coolblue. Met deze serie nieuwe mobiele airco’s, probeert het bedrijf haar klanten een relatief goedkoop alternatief te geven.


Honeywell


Ook is Honeywell niet één van de goedkoopste mobiele airco merken. De mobiele airco’s komen namelijk in een prijscategorie van tussen de € 499,00 en € 899,00.

Kwaliteit heeft natuurlijk zijn prijs, maar dat laat Honeywell ook wel duidelijk zien. Zo is het materiaal van de airco’s stevig en zijn de wieltjes sterk.

Veel van de nieuwste modellen uit de Honeywell serie, worden geleverd met een ingebouwde wifi module. Hiermee kun je de mobiele airco via je smartphone bedienen.

Tevens is het bij Honeywell verleden tijd om de ouderwetse condensbakjes de hele zomer door te legen. Het condenswater wordt namelijk automatisch verdampt.

Verder kijken? Zie dan hier de mobiele airco’s van Honeywell.

Honeywell Logo

Honeywell is een grootschalig bedrijf, welke afkomstig is uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is inmiddels in meer dan honderd langen actief. Klimaatbeheersing en in het speciaal mobiele airconditioners, zijn de specialiteit Honeywell.


Inventum


In tegenstelling tot de eerder genoemde merken, is de prijs van de mobiele airco’s van Inventum een stuk lager. Zo is het duurste model ‘slechts’ in de prijscategorie van € 549,00.

De mobiele airco’s van Inventum beschikken over een prima koelvermogen. Daarmee zijn de apparaten goed geschikt om de warme zomerdagen mee door te komen.

Tevens is het kleine formaat waar de meeste modellen over beschikken, een fijne toevoeging voor wie weinig ruimte heeft. Inventum levert misschien dan niet de beste mobiele airco die je kunt kopen, maar ze zijn wel erg goed.

Vol met de laatste technische snufjes of functies zitten de mobiele airco’s van Inventum niet. Daartegen leveren de airco’s wel een prima verkoeling.

Neem een kijkje naar de mobiele airco’s van Inventum.

Inventum Logo

Het Nederlands gevestigde bedrijf wat gespecaliseerd in in elektronica. Met een groot aanbod van huishoudelijke apparaten, heeft Inventum ook een aandeel in de mobiele airco markt.


Sencor


De mobiele airco’s van Sencor komen in alle maten, soorten en prijsklasse. Een mobiele airco met veel koelvermogen of juist weinig, bijna alles heeft Sencor voor je klaar staan.

De prijscategorie loopt bij Sencor erg uiteen. Zo beginnen de goedkoopste modellen rond de € 349,00 en loopt dit op tot rond de € 699,00.

Van een mobiele airco met 7.000 BTU, tot aan 14.000 BTU, het assortiment van Sencor is erg uitgebreid.

De mobiele airco’s van Sencor zijn eenvoudig te gebruiken en zitten niet vol met onnodige high tech snufjes. De apparaten doen wat ze horen te doen en dat is verkoeling leveren.

Meer weten over de mobiele airco’s van Inventum.

Sencor Logo

Sencor, een Japans gevestigd bedrijf. Al jaren lang werkt Sencor aan haar lijn van huishoudelijke producten, waaronder mobiele airco’s.


Whirlpool


Whirlpool levert prima mobiele airco’s voor klimaatbeheersing. Dit doen zei door een combinatie van elegantie, de laatste technologieën en kracht.

De mobiele airco’s van Whirlpool worden verkocht in de prijscategorie van € 399,00 tot ongeveer € 649,00. Hiermee probeert Whirlpool haar airconditioners betaalbaar te houden vergeleken met haar concurrenten.

Beginnend bij de gemiddelde mobiele airco met een vermogen van 9.000 BTU, tot aan het krachtigste model met 12.000 BTU aan koelvermogen.

Whirlpool optimaliseert en verbeterd haar airconditioners continue. Een groot voordeel is dat de apparaten ook in meerdere kleuren worden geleverd dan alleen maar wit.

Neem snel een kijkje naar de mobiele airco’s van Whirlpool.

Whirlpool Logo

Whirlpool is een Amerikaans gevestigde producent van elektronische producten. Tegenwoordig heeft Whirlpool de categorie van mobiele airco’s toegevoegd aan haar assoriment.


De beste mobiele airco met verwarmingsfunctie

De beste mobiele airco die ook nog eens kan verwarmen? In 2021 zijn er steeds meer mobiele airco’s met verwarmingsfunctie. Hiermee kun je de airconditioner het hele jaar door gebruiken.

Wel is het goed om erbij te zeggen dat elektriciteit een dure bron is om mee te verwarmen. Je kunt dus de mobiele airco prima gebruiken om je kamer mee te verwarmen tijdens de winter. Echter moet je wel rekening houden met het feit dat dit behoorlijk duur kan worden.

Ook voor de categorie met verwarmingsfunctie hebben we de beste airconditioners getest. Hieronder hebben we weer de beste mobiele airco’s met verwarmingsfunctie voor jou neergezet.


AEG AXP26U558HW


De AEG AXP26U558HW Pro brengt een vermogen met zich mee en heeft in totaal 9.000 BTU aan koelkracht.

De mobiele airco van AEG heeft een ingebouwde verwarmingsfunctie. Hierdoor kun je de mobiele airconditioner zowel in de zomer als winter gebruiken.

Verder is de mobiele airco te gebruiken voor zowel ventileren, ontvochtigen als verkoelen van ruimtes. Dit maakt de mobiele airco van AEG toch wel tot één van de beste mobiele airco’s met verwarmingsfunctie.

Door de vele opties en ingebouwde verwarmingsfunctie, is dit een uitstekend model om het hele jaar door te gebruiken.


Aspen AX3008/1


Aspen is toch een relatief onbekende naam voor de meeste Nederlanders. Toch is de Aspen AX3008/1 een relatief goede mobiele airco met flink wat vermogen.

Voor het verwarmen heeft de mobiele airco namelijk 2,7 kW aan verwarmingscapaciteit. Omgerekend staat dit voor 9.000 BTU.

De verrijdbare airconditioner heeft een strak ontwerp en is daarmee mooi weg te werken in moderne woningen.

Als laatste heeft de mobiele airco een ontvochtigingsfunctie, die goed is om tot 33 liter per dag aan vocht uit de lucht te trekken.


Whirlpool PACB212HP


De Whirlpool PACB212HP heeft tevens 12.000 aan BTU en is hiermee geschikt voor ruimtes tot 30 m².

Het voordeel is de mobiele airconditioner is dat zowel het koelvermogen als de verwarmingsfunctie even krachtig is. Veel concurrenten hebben dat niet, waardoor er verschil is in de effectiviteit.

De zwarte kleur en strakke afwerking zijn voor vele een groot pluspunt. Dit gezien bijna alle mobiele airco’s in het wit worden geleverd.

De Whirlpool PACB212HP is daarom een fijne mobiele airco voor gebruik tijdens de zomers als winters.


AEG PX71-265WT


De AEG PX71-265WT heeft een uniek ontwerp en onderscheid zich daar mee van de rest.

De mobiele airco van AEG is voorzien van een vermogen om tot 7.000 BTU te verwarmen. Heel krachtig is dit niet, maar het is wel genoeg om je slaapkamer warm te houden.

Verder is de intelligente mobiele airco voorzien van wifi. Hiermee kun je de verrijdbare airconditioner op afstand met je smartphone bedienen.

De AEG PX71-265WT is een moderne mobiele airco met een vernieuwd uiterlijk.


De beste kleine mobiele airco

Mobiele airconditioners worden alleen maar groter in formaat. Ook het gewicht neem behoorlijk toe. Voor wie een mobiele airco zoekt voor in de kleine kamer, kan nog wel eens een behoorlijke zoektocht krijgen.

Wij hebben daarom een speciale selectie gemaakt waar we op zoek zijn gegaan naar de beste kleine mobiele airco. Hierin hebben we gekeken wat de mobiele airconditioners weegt en wat het formaat is.

Hierdoor hebben we de beste kleine mobiele airco’s kunnen vinden. Deze mobiele airco’s zijn zo klein en licht mogelijk. Zo kun je de mobiele airconditioner makkelijk verplaatsen en neemt deze weinig ruimte in.


Inventum AC701


De Inventum AC701 is een erg kleine en ook lichte mobiele airco. Misschien wel de kleinte in zijn soort.

Met een gewicht van 18 Kg is de Inventum AC701 erg licht te noemen. Dit makkt de mobiele airco erg makkelijk te verplaatsen.

Tevens is de mobiele airco van Inventum erg klein, wat het zeer geschikt maar voor gebruik in smalle ruimtes.

De Inventum AC701 mobiele airconditioner is daarom een zeer goede keuze, wanneer je op zoek bent naar een kleine mobiele airco.


Inventum AC901


De Inventum AC901, het grote broertje van de AC701. Met net iets meer koelvermogen is de airco net iets krachtiger.

Met een totaal van 9.000 BTU is de mobiele airconditioner van Inventum net iets krachtiger.

Toch is ook dit model even klein en weegt de mobiele airco slechts 18 Kg.

De mobiele airco is dan misschien niet geschikt voor het verkoelen van je woonkamer, het is wel een prima mobiele airconditioner.


Evolar EVO 9000C


De Evolar EVO 9000C is een compacte en daarom kleine mobiele airco.

Het gewicht van de Evolar EVO 9000C is slechts één kilogram meer dan de vorige twee modellen. Hierdoor komt het gewicht van de mobiele airco uit op 19 Kg.

Voor een mobiele airco is dit nog steeds erg licht. Hierdoor is ook dit model mobiele airconditioner, makkelijk door het huis te verplaatsen.

Het formaat is ook erg klein gebleven. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder wat wij van de Evolar EVO 9000C vinden.


Waarom een mobiele airco en geen vaste airco?

Veel mensen vragen zich af of het wel verstandig is om in een mobiele airco te investeren. Het kopen van een mobiele airco opzich is al niet goedkoop, maar het stroomverbruik kan soms erg de pan uit schieten.

Toch is een mobiele airconditioning voor veel mensen een betere keuze dan een vaste airco.

Ten eerste is de mobiele airco aan het einde van het seizoen makkelijk op te bergen. Ook Tijdens het zomerseizoen zijn er vaak weken dat het weer minder is, dan is het aan de kant schuiven van een mobiele airco veel makkelijker.

Ten tweede kost een mobiele airco een stuk minder in aanschaf. Een mobiele airco kun je al voor enkele honderde euro’s kopen, terwijl een vaste airco al minimaal duizend euro kost. Op de stroomkosten van een vaste airco bespaar je daartegen wel weer.

Ten derde kun je de mobiele airco makkelijk verplaatsen. Zo is het mogelijk om de mobiele airconditioning in de ochtend in je woonkamer te plaatsen, in de middag op je kantoorruimte en savonds terug in de slaapkamer. Zo heb je verkoeling door het hele huis, met slechts één mobiele airco.

Als laatste gaan mobiele airco’s steeds langer mee. De levensduur van een goed onderhoude mobiele airco is al snel tien tot vijftien jaar. Omgerekend betaal je dan slechts enekele tientjes per jaar aan aanschafkosten.


De beste mobiele airco raamafdichting

Een mobiele airco raamafdichting kopen? Heel verstandig! Een raamafdichting kit heb je nodig om de warme lucht buiten huis te houden. Wanneer je een mobiele airco zonder raamafdichting kit gebruikt, komt de warme lucht gewoon weer naar binnen.

Het kopen van een raamafdichting set of kit is bijna vereist, tenzij er één bij de mobiele airconditioner wordt meegeleverd. De raamafdichting kit zorgt er namelijk voor dat het raam volledig is afgesloten. Daarmee zorg je ervoor dat er geen warme lucht terug je kamer in kan komen via het raam. Klik hier voor alle raamafdichting sets.

Om je kamer goed koel te krijgen, heb je dus een raamafdichting kit nodig. Niet elk raam is hetzelfde. Heb je een kiepraam, dan heb je een andere raamafdichting kit nodig dan voor een dakraam. Wij helpen je de juiste raamafdichting kit te vinden door middel van het overzicht hieronder.


Mobiele airco raamafdichting voor standaard ramen


Veel kamers binnen het huis hebben een standaard raam. Deze ramen zijn vrij eenvoudig af te dichten met een speciale raamafdichting kit voor standaard ramen.

TROTEC AirLock 100

Een prima oplossing is de raamafdichting set TROTEC AirLock 100. Deze raamafdichting kit is geschikt voor ramen met een maximale omtrek van 400 cm.

De TROTEC AirLock 100 heeft een ritssluiting en is daarom eenvoudig te gebruiken.

Zie hier meer informatie over de TROTEC AirLock 100.

TROTEC AirLock 1000

Heb je een groter raam, of wil je een deur afdichten? Dan komt de TROTEC AirLock 1000 goed van pas.

Deze deur- en raamafdichting kit kan gebruikt worden voor het afdichten van ramen of deuren met een omtrek van 560 cm.

Bekijk hier de TROTEC AirLock 1000.

Raamafdichting voor standaard ramen

Mobiele airco raamafdichting voor dakramen


Voor dakramen heb je een iets andere raamafdichtingskit nodig.

FDBW FK08

De FDBW FK08 is een prima afdichtingskit voor ramen met een omtrek van maximaal 412 cm.

De raamafdichtingskit wordt met klittenband aangebracht en is daarom ook weer makkelijk te verwijderen.

Klik voor meer informatie over de FDBW FK08.

Raamafdichting voor dakramen

Mobiele airco deurafdichting


Als je een deur gebruikt voor de afvoer van de warme lucht, dan heb je een deurafdichtingskit nodig.

FDBW Deurafdichtingskit

De FDBW Deurafdichtingskit is geschikt voor deuren met een maximale omtrek van 656 cm.

Met deze deurafdichtingskit voorkom je dat de warme lucht weer via de deur naar binnen komt.

Klik voor meer informatie over de FDBW Deurafdichtingskit.

Mobiele airco deurafdichting

Mobiele airco kopen? Waar moet je op letten 2021

Met de warme zomerdagen kan de temperatuur in huis snel oplopen. Om de temperatuur aangenamer te maken, kun je het beste een mobiele airco kopen. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf?

De beste mobiele airco’s zijn makkelijk te verplaatsen, vandaar ook de naam. Wel is het handig om te weten dat mobiele airco’s over het algemeen wel zwaar in gewicht wegen. Zo is het gemiddelde gewicht 29 Kg en weegt het zwaarste model tot wel 40 Kg.

Verplaatsen op dezelfde verdieping is makkelijk dankzij de wieltjes, maar even omhoog of omlaag tillen is niet voor de meeste weggelegd.

Om er zeker van te zijn dat jij de beste mobiele airco koopt, helpen we jou met handige tips. Hier lees je meer over:


Mobiele airco belangrijkste factoren

Een mobiele airco heeft een aantal factoren die belangrijk zijn tijdens het kopen. Voordat je een mobiele airco koopt, is het goed om te weten wat deze factoren zijn. Zo weet je waarop je moet letten tijdens het kopen van een mobiele airco. Weet wat je koopt en koop de beste mobiele airco van 2021. Lees hieronder wat de belangrijkste factoren zijn van een mobiele airco.

Koelvermogen

Koelvermogen mobiele airco

Het koelvermogen van een mobiele airco staat gelijk aan het aantal BTU. BTU staat voor British thermal unit. Om één m³ te kunnen verkoelen, heb je tussen de 100 en 150 BTU nodig. Dit is afhankelijk van de isolatie van je kamer of woning.

Hoe krachtiger het koelvermogen, hoe groter de ruimte kan zijn, wat de airco in staat is te verkoelen. Koop dus een mobiele airco met voldoende koelvermogen.

Geluidsniveau

Geluidsniveau mobiele airco

Helaas maakt elke mobiele airco geluid. Hoeveel geluid de mobiele airco maakt, is afhankelijk van het maximale geluidsniveau.

Hoe hoger het maximale geluidsniveau, des te hoger het gemiddelde geluidsniveau ook ligt. Als je een mobiele airco koopt, zorg er dan voor dat je goed hebt gekeken naar het geluidsniveau. Een te luidruchtige airco geeft als snel irritatie.

Energiezuinig

Energiezuinig mobiele airco

Iedere mobiele airco heeft een energielabel. Afhankelijk van het EER, de efficiëntie ratio, krijgt een airco dit label. Hoe zuiniger de airco, hoe hoger het energielabel.

Mobiele airco’s verbruiken over het algemeen behoorlijk wat energie. Zorg dus als je een mobiele airco koopt dat je goed oplet wat het energieverbruik is.

Formaat en gewicht

Formaat en gewicht mobiele airco

De laatste belangrijke factor, maar wel één die vele vergeten tijdens de koop van een mobiele airco: het gewicht en formaat.

Een mobiele airco kan namelijk behoorlijk wat wegen. Dit onderschatten veel mensen. Een mobiele airco van 35 Kg de trap op tillen is toch een stukje zwaarder dan mensen denken. Let hier dus op voordat je de airco koopt.


Mobiele airco belangrijkste functies

Niet elke mobiele airco heeft standaard dezelfde functies. Afhankelijk van de prijs kan het aantal functies van de mobiele airco erg verschillen. Ook de beste mobiele airco heeft niet alle functies die er maar bestaan. Om je een goed beeld te geven, hebben we hier de belangrijkste functies op een rij gezet.

Nachtmodus

Nachtmodus mobiele airco

Veel mobiele airco’s beschikken tegenwoordig over een speciale nachtmodus. Wanneer je de mobiele airco in de nachtmodus zet, neemt het maximale vermogen af. Hierdoor zal het geluid tevens iets afnemen.

Door de nachtmodus is het rustiger in de kamer en hierdoor kunje beter genieten van je nachtrust.

Verwarmingsfunctie

Verwarmingsfunctie mobiele airco

Enkele mobiele airco’s hebben ook een functie om te verwarmen. Zo kun je de mobiele airco zowel in de zomer als in de winter gebruiken.

Let erop dat dit geen standaard functie is. Ben je op zoek naar een mobiele airco met de optie om te verwarmen? Koop dan een mobiele airco met verwarmingsfunctie.

Timer

Timer mobiele airco

Bijna elke mobiele airco heeft een timer ingebouwd zitten. Met een timer stel je op een vooraf ingestelde tijd in wanneer de verrijdbare airconditioner uit moet gaan.

Met de timer kun je dus instellen dat de mobiele airco niet de hele nacht aanblijft. Zo heb je meer controle en flexibiliteit.

Ventileren

Ventileren mobiele airco

Je mobiele airco kun je ook gebruiken voor het ventileren van de lucht. Dit is vergelijkbaar met een ventilator.

Met de ventilatiefunctie kun je snel je kamer even ventileren en luchten. Zo voorkom je dat je kamer muf gaat ruiken.

Ontvochtigen

Ontvochtigen mobiele airco

De ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat je kamer sneller koud aanvoelt. De ontvochtigingsfunctie trekt het vocht uit de lucht en slaat deze op, of verdampt deze naar buiten.

Tijdens de warme benauwde dagen is de ontvochtigingsfunctie een perfecte oplossing. De functie zorgt ervoor dat je kamer binnen korte tijd weer koel aanvoelt.

Lucht zuiveren

Lucht zuiveren mobiele airco

Vernieuwde technologiën in mobiele airco’s kunnen er ook voor zorgen dat de lucht in je kamer gezuiverd wordt.

Met technologiën als uv-lampen kunnen micro-organisme, onschadelijk gemaakt worden. Dit verbeterd de luchtkwaliteit en is zeer fijn voor mensen met hooikoorts of andere allergieën.


Veelgestelde vragen over mobiele airco’s

Welke mobiele airco kopen?

Om een goede mobiele airco te kunnen kopen, zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn om te weten. Kijk goed of het vermogen van de mobiele airco krachtig genoeg is om je kamer te kunnen verkoelen. Kijk daarnaast ook naar factoren als het geluidsniveau, energievebruik en gewicht. Bekijk hier de mobiele airco koopgids.

Is een mobiele airco goed?

Ja, een mobiele airco helpt om de temperatuur in huis af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Een verrijdbare airco is dus een goede oplossing voor het warme weer. Bekijk hier de beste mobiele airco’s.

Wat kost een mobiele airco aan stroom?

Een mobiele airco verbruikt gemiddeld 1,0 tot 1,5 kWh. Bij een stroomprijs van 22 cent per kWh, betekend het dat je mobiele airco tussen de 22 en 33 cent per uur aan stroom kost. Lees hier wat je mobiele airco exact aan stroom verbruikt.

Waarom zou je een mobiele airco kopen?

Doordat het steeds warmer wordt in Nederland, is het bijna noodzakelijk geworden om verkoeling te zoeken. Tijdens het hoogseizoen lopen de temperaturen ruim boven de 35 graden op. Tijdens dit klimaat is het erg lastig om te blijven werken en je concentratie te behouden. Een mobiele airco helpt door de temperatuur te doen laten dalen. Hierdoor behoudt je beter je concentratie.

Mobiele airco kopen – De Beste Mobiele Airco’s